ADVIES & INSPIRATIE

_

stroke1

Inspiratie

Inspiratiesessie ’s begeleiden inspireert; zodra er sprake is van een toename aan energie weet ik dat we goed zitten. Helder Advies begeleidt inspiratiesessies, bijvoorbeeld voor organisaties die hun missie en visie (opnieuw) willen uitstippelen. Daarmee kunnen we in een middag een begin maken, maar we kunnen ook heeft ook intensieve inspiratiedagen begeleiden en faciliteren.

stroke1

Gespreksleiding

Op zoek naar een gespreksleider in de wereld van zorg & welzijn? Iemand die de diepte ingaat maar tegelijkertijd snel tot de kern komt? Iemand die aandachtig luistert, waar nodig en gepast kritische vragen stelt en daar een vleugje humor in verwerkt? Dan wordt het tijd dat wij een afspraak maken.

Helder Advies verzorgt bijvoorbeeld dagvoorzitterschap, leiden van spiegel- en panelgesprekken (voor o.a. onderzoek) en voorzitten van vergaderingen

stroke1

Beleid & implementatie

Op basis van onderzoek en/of scholing blijkt soms dat er meer nodig is, meer begeleiding bij implementatie, verandering van routines of afleren van routines. Nieuw beleid formuleren om zo meer de cliënt centraal te zetten en allerlei hindernissen weg te nemen hoort tot de mogelijkheden.

stroke1

Vrijwilligers: beleid & werven

Werken met vrijwilligers is mooi: mensen die zich belangeloos inzetten voor een ander. Maar het vergt ook een specifieke aanpak in beleid. Daarnaast valt het niet altijd mee om in de wereld van vandaag voldoende vrijwilligers te vinden.

Helder Advies fungeert daarin als sparringpartner. Waar ligt de behoefte, wat is het doel? In een individueel adviestraject help ik u weer op weg.

 

Voorbeelden

Helder Advies heeft in het verleden advies- en inspiratietrajecten vormgegeven voor onder meer Stichting Stichting Olijf, SH Jong en de Oogvereniging (toen nog NVBS).

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste gesprek,
we denken graag mee!