Blog


Van de trekschuit en de ouderenzorg

Geplaatst door om 07:41 in Blog | 0 reacties

Van de trekschuit en de ouderenzorg

Op maar 8 maart gaan we opgewekt naar Stien en haar mantelzorger Jannie, om een filmpje op te nemen over het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget (PGB). Dat blijkt namelijk niet eenvoudig.

(meer…)

Meer zorg en minder geld

Geplaatst door om 19:35 in Blog | 0 reacties

Meer zorg en minder geld

Meer zorg en minder geld! Kan dat? Ja, dat kan als de organisatie ook de moed heeft om minder te regelen, creatief om te gaan met regels. Bureaucratie is goed en een hulpmiddel om het bestaan te vereenvoudigen. Inmiddels is de bureaucratie uitgegroeid tot een doel in zichzelf waarin regels een uiting zijn geworden van gestold wantrouwen. (meer…)

Het grote misverstand: Waar ik recht op heb, is wat ik nodig heb.

Geplaatst door om 09:58 in Blog | 0 reacties

Het grote misverstand: Waar ik recht op heb, is wat ik nodig heb.

Door de toename van goede bedoelingen, regelgeving en hulpverlening is er wildgroei ontstaan en te beschermend gedrag: “Je hoeft niet te werken, van slecht zien, word je al moe genoeg”. “Met jouw beperkingen hoef je niet te werken hoor, je kunt zo een uitkering krijgen.” “Openbaar vervoer is lastig; we regelen wel aangepast vervoer.” “U hoeft uw kind niet zelf naar school te brengen, dat wordt allemaal geregeld.” Voorbeelden waarbij vanuit de goede bedoelingen afhankelijkheid wordt gecreëerd. (meer…)