Scholing en training


Nieuw: maatwerkpakket vrijwilligers

Het maatwerkpakket bestaat uit twee delen: vrijwilligersbeleid en ondersteuning van vrijwilligers.

Meer informatie

CRKBO_InstellingWij geven scholingen op maat die passen bij de leervraag van deelnemers en de organisatie. Dat betekent dat wij uitsluitend in company trainingen geven. Een uitzondering hierop zijn de cursussen lotgenotencontact, daarvoor worden wij ingehuurd door de academie van  PGO support

De meeste cursussen worden gegeven door Anneke Helder en Greetje Hingstman, beiden ook docent aan de Hanzehogeschool Groningen.

Helder Advies is een gecertificeerd onderwijsinstituut. In 2014 zijn we opnieuw door de audit gekomen.

Hoewel scholingen en trainingen altijd op maat worden gegeven, zijn er enkele thema's waar Helder Advies veel ervaring mee heeft.

Effectief communiceren

Effectief communiceren gaat niet altijd  vanzelf. Hoe communiceer je met elkaar in woelige tijden waarin niet meer zeker lijkt te zijn? Hoe luister je? Hoe zorg je dat de ander ook echt naar jou luistert? Deze en andere vragen worden in deze cursus behandeld. In een pittige training worden vaardigheden geoefend en gewerkt aan een goede sfeer.  

Klantvriendelijkheid in vijf stappen

Een bijzondere cursus is klantvriendelijkheid. Wat is klantvriendelijkheid en hoe ver moet je gaan? Altijd vriendelijk blijven? Afbreken en hoe dan? Hoe houd je een gesprek kort bondig en zakelijk? Deze vraagstukken worden in deze cursus behandeld.   

Helder presenteren

Hoe vaak heeft u naar een presentatie geluisterd waarvan u zich een uur later de inhoud niet meer kon herinneren? Bent u ook zo lang bezig met een verhaal waarvan u voelt dat de luisteraars na drie minuten afhaken? De kunst is een presentatie te geven die raakt. U ontdekt de presentator in uzelf. Door te kijken, te luisteren en het zelf te doen. Zonder vaststaande tips en trucs, maar op een manier die bij u past.  

Lotgenotencontact

U organiseert lotgenotencontact en de medewerkers zitten met allerlei vragen. Hoe open ik een gesprek, hoe rond ik af en hoe onderbreek ik netjes? Wij geven al jaren een cursus lotgenotencontact aan de academie van PGO support. Deze cursus is geschikt voor verschillende doelgroepen en zowel voor groepslotgenotencontact als voor individueel lotgenotencontact. Zowel professionals als vrijwilligers zijn welkom.

Wilt u meer informatie over scholingen en trainingen van Helder Advies? We denken graag me u mee.

Contact

U kunt hier de readers downloaden die samenhangen met effectieve communicatie en lotgenotencontact. Voor andere readers kunt u contact opnemen met a.helder@helder-advies.nl

Pieter Havermans

Coördinator PG-academie

"De PG-academie werkt al enige jaren samen Helder Advies; met name begeleidt Helder Advies verschillende trainingen ten behoeve van vrijwilligers van patiënten- en cliëntenorganisaties over lotgenotencontact en gespreksvaardigheden. De individuele deelnemers waarderen deze trainingen keer op keer en unaniem als zeer goed. De PG-academie ervaart Helder Advies als een professionele partner – op de hoogte van de actualiteit binnen de zorgsector, oog voor onze achterban en in staat een passend trainingsprogramma aan te bieden – en als een prettige partner, gericht op samenwerking. Er is dan ook sprake van een langdurende relatie, waar wij prijs op stellen."

Helder Advies

Hofstede de Grootkade 35
9718 KB, Groningen
a.helder@helder-advies.nl
tel: 050 - 313 15 25
gsm: 06 - 45 75 85 63 

 

Klachtenregeling

Ik doe mijn uiterste best om klachten te voorkomen. Maar het kan gebeuren dat u niet tevreden bent. Hier vindt u het klachtenreglement en het klachtenformulierDit formulier kunt u sturen naar a.helder@helder-advies.nl